RANORANIOCI ŽIVE DUŽE

Štampa
Rano ustajanje je korisno za zdravlje, tvrde američki naučnici u novoj studiji, prema kojoj “noćobdije” imaju 10 odsto veći rizik od prerane smrti. Analizirajući podake o navici odlaska na spavanje više od 430. 000 odraslih osoba u vremenskom periodu od 6,5 godina, tim naučnika je utvrdio da “noćobdije” imaju veći rizik od nastanka dijabetesa, neuroloških i psiholoških poremećaja.

Opširnije: RANORANIOCI ŽIVE DUŽE

MOZAK “KLJUČAN” U VEZI IZMEĐU STRESA I BOLESTI SRCA

Štampa
Studijom Harvardske medicinske škole, SAD,  utvrđeno je da ispitanici kod kojih je prisutna viša aktivnost u regiji mozga koji se zove amigdala, imaju veću verovatnoću da  ranije razviju srčana oboljenja u odnosu na druge.

Opširnije: MOZAK “KLJUČAN” U VEZI IZMEĐU STRESA I BOLESTI SRCA

LASER UBIJA KANCER PROSTATE U RANOJ FAZI U 50 % SLUČAJEVA

Štampa
Nova metoda pod nazivom Vascular- targeted photodynamic therapy (VTP), podrazumeva ubrizgavanje leka osetljivog na svetlost u krvotok koji se onda “uključuje” pomoću lasera koji pali optička vlakna ubačena u prostatu. Tako aktiviran lek uspešno uništava kancer prostate u ranoj fazi, bez sporednih negativnih efekata koji se obično javljaju posle hirurške intervencije, pokazala su klinička istraživanja.

Opširnije: LASER UBIJA KANCER PROSTATE U RANOJ FAZI U 50 % SLUČAJEVA

Adresar

ORDINACIJE

auraneuroBaner copy
KekicBaner
radojcic